Polityka prywatności

image_print

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest DWON Sławomir Sadowski z siedzibą 01-925 Warszawa, Maszewska 37/84 [telefon 727 670 131, e-mail info@s-sadowski.eu];

2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w procesie komunikacji dotyczącym udzielenia dodatkowych informacji o nieruchomości/ach opisanych na niniejszej stronie www, na podstawie art. 6 ust 1 pkt a/b/c.

3) odbiorcą Pani/Pana danych osobowych jest DWON Sławomir Sadowski;

4) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu realizacji odpowiedzi;

5) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

6) ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

7) Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

Dobrowolnie podane przez Pana/Panią dane osobowe (za pomocą formularzy dostępnych w Serwisie), służą tylko do kontaktu z Panem/Panią. Dane te nie są nigdzie i nikomu udostępniane, za wyjątkiem organów wymiaru sprawiedliwości na wyraźne żądanie tych organów.


COOKIE

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu DWON Sławomir Sadowski z siedzibą pod adresem 01-925 Warszawa, Maszewska 37/84.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Serwis – strona www s-sadowski.eu
Użytkownik Serwisu (Użytkownik) – każda osoba, która odwiedza stronę s-sadowski.eu
Operator Serwisu – administrator strony s-sadowski.eu
Klient – osoba, która wysłała zapytanie w sprawie oferty poprzez formularz na stronie s-sadowski.eu

Powyższy wzór polityki cookies chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.
Z prezentowanego powyżej wzoru polityki cookies możesz skorzystać w całości lub w fragmentach wyłącznie z powyższą notą o prawach autorskich oraz ze wskazaniem źródła informacji: http://wszystkoociasteczkach.pl


Informuję również, że DWON Sławomir Sadowski na stronie s-sadowski.eu korzysta z narzędzi statystycznych typu Google Analytics oraz usługi Google Adwords które mogą zostać wykorzystane do celów reklam kontekstowych na Państwa urządzeniach, zgodnie z polityką firmy Google. W ustawieniach przeglądarki można włączyć lub wyłączyć niniejszą funkcję.